Jun 20, 2012

~kau ilhamku~bismillah...

post kali ni dedikasiku tujukan buat mereka yg sentiasa menjadi ilhamku...

mungkin jarak perkenalan kita agak singkat. belum sempat nak kenal secara mendalam, kita terpaksa berpisah dek cita2 masing2 yg menggunung.
mengimbau sirah para sahabat yang setia mencintai baginda Rasulullah. mendamba kasih seperti Abu Bakar terhadap baginda. sebak di dada mengingatkan kisah di dalam gua thur saat Abu Bakar melindungi baginda dari dipatuk ular.

betapa hebat kecintaan para sahabat terhadap perjuangan Rasulullah. golongan ansar berkorban harta, jiwa mereka buat muhajirin. sahabat2 di perang uhud, yang berkorban nyawa bagi melindungi agama Allah dan Rasulnya.
"sesungguhnya seorng muslim itu,apabila dia berjalan jalan da'wah,
dia tdk berjalan dngan hatinya sahaja.bahkan dbawa bersama hati saudaranya.
justeru, setiap pahala yang di dapati sepanjang perjalananya
pasti akn terbias buat saudara seperjuangannya"-sheikh mustafa masyur
Dalam sebuah hadis qudsi Allah swt berfirman : "kecintaaKu pasti akan diberikan kepada orang-orang yang saling mencintai keranaKu. kecintaanKu berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling mengunjungi jeranaKu. kecintaanKu berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling memberi keranaKu. kecintaanku berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling menjalan persaudaraan keranaKu"...(riyadus salihin)dan aku berharap agar kecintaan yang tumbuh dalam hati kita kekal ke syurga. moga bertemu di sana
1 comment:

ilmi_alfauzani said...

Cinta kita kerana Allah semata.. =)
Semoga terus tabah dalam perjuangan! Ayong dan DQ sayang achik..